Obdarovanje strank in poslovnih partnerjev je eno izmed najbolj učinkovitih in cenovno najbolj ugodnih marketinških orodij. Promocijska darila imajo v trženju pomembno vlogo, saj se uporabljajo za predstavitev podjetja, pospeševanje prodaje, krepitev odnosov, širjenje sporočila in prepoznavnost blagovne znamke. Z uporabo promocijskih daril neopazno vstopite v življenja vaših strank, pri njih pa puščate pozitiven vtis. 

Dandanes promocijske izdelke srečamo na vsakem koraku, tako v poslovnem svetu kot v zasebnem življenju. V poplavi vseh promocijskih daril, ki nas vsakodnevno obkrožajo, se marsikdo zato sprašuje, zakaj bi jih sploh uporabljali. Če tudi vi dvomite o učinkovitosti promocijskih daril, naj izpostavimo dejstvo, da so promocijski izdelki pogosto uvrščeni na prvo mesto kot najuspešnejša oblika oglaševanja. So izjemno učinkoviti ambasadorji vašega podjetja in blagovne znamke pri vseh generacijah.

Promocijska darila zagotavljajo prepoznavnost blagovne znamke

Večina proračuna, namenjenega oglaševanju, je običajno namenjenega za marketinške aktivnosti, kot so spletno oglaševanje, oglaševanje v revijah, na radiu, …  Vendar pa raziskave kažejo, da promocijska darila zelo pozitivno vplivajo na pozicioniranje blagovne znamke na trgu. Z njimi si lahko bistveno povečate t.i. prepoznavnost blagovne znamke (brand awarenes). Prepoznavnost blagovne znamke pomeni, da stranke takoj prepoznajo vaše podjetje.  S promocijskimi darili lahko na dolgi rok povečate zavedanje o vaši blagovni znamki. Zato je dobro, da vse promocijske izdelke opremite z vašimi logotipi in jim date enotno grafično podobo ter sporočilo. Vsi izdelki morajo biti med sabo skladni. Na ta način gradite prepoznavnost znamke. 

Promocijska darila delujejo kot poslovna vizitka

Če nekomu podarite vizitko (ali letak), je zelo verjetno, da bo kmalu pristala v smeteh. Če pa podarite na primer kemični svinčnik z vašim logotipom, se bo stranka spomnila na vas vedno, ko ga bo uporabila. Pri izbiri promocijskega darila imejte torej pred seboj vašo potencialno stranko in izberite izdelek, ki bo zanjo uporaben dlje časa in jo bo spominjal na vas. Pri izbiri promocijskih darilih morate paziti, da izberete takšne izdelke, ki bodo vašim potencialnim strankam olajšali življenje in ne bodo takšni, ki jih bodo takoj vrgli v smeti. Združiti je potrebno uporabnost v vsakdanjem življenju in učinkovito promocijo. V trenutku, ko vstopite v zasebno življenje vaše stranke, je promocija še bolj učinkovita.

Promocijski izdelki pripovedujejo zgodbo vašega podjetja

Promocijski izdelki morajo biti prilagojeni marketinški strategiji in trgu podjetja. Na trgu je na voljo veliko promocijskih izdelkov, ki jih prilagodite za potrebe vašega podjetja in oglaševanja. Prilagodite lahko sporočilo, ki ga želite podati strankam, barve in poskrbite za to, da bo že sam promocijski izdelek skladen s tem, kar želite sporočiti (če na primer v vašem podjetju stremite k ekološkemu načinu poslovanja, naj bodo vaši kemični svinčniki iz eko materiala in ne iz plastike).

Promocijska darila so poceni marketing, ki traja dlje časa 

Promocijska darila so finančno gledano precej bolj ugodna možnost v primerjavi z ostalimi načini oglaševanja, hkrati pa so zelo učinkovita. Za boljše rezultate je pomembno, da se odločite za promocijske izdelke, ki jih lahko uporabniki uporabljajo dlje časa. Takšni kvalitetni produkti prispevajo k temu, da ste z enkratnim (minimalnim) finančnim vložkom nekaj mesecev prisotni pri stranki. Omogočajo tudi precizno targetiranje strank. Radijski oglasi ali oglasi v revijah targetirajo precej široko publiko. Ogromno denarja se torej porabi za tiste ljudi, ki sploh niso vaše potencialne stranke. Če podarite promocijsko darilo, ki bo na stranke naredilo dober prvi vtis in ki ga bodo z veseljem nosili s seboj, ste za svoje podjetje naredili ogromno, saj vam bo ta izdelek delal reklamo, ki bo cenejša in dlje trajajoča od na primer spletnega oglasa.

Promocijska darila povečujejo lojalnost strank

Promocijska darila vplivajo na povečano lojalnost pri strankah. V neki raziskavi so na primer ugotovili, da se bo 90 odstotkov potrošnikov, ki so dobili darilo od nekega podjetja, odločilo za to, da bodo kasneje pri njih nekaj kupili. Z majhnimi promocijskimi darili, ki vam ne predstavljajo večjega stroška, boste tako na dolgi rok pridobili nove stranke, in obdržali tiste, ki so že prej kupovale pri vas. 

Vlaganje v promocijske izdelke torej nikakor ni stran vržen denar pri pridobivanju pozornosti strank, pač pa gre za vlaganje v vrednote, lojalnost in prepoznavnost vašega podjetja. Pri izbiri poslovnih promocijskih izdelkov imejte v mislih želje in potrebe vaših potencialnih strank ter bodite domiselni. 

Viri:

Foto: Pixabay (aiiapromogifts)