Za uspeh v katerem koli poslu je potrebna nenehna krepitev in širitev znanja. Pri tem lahko podjetniki izkoristite možnosti, ki vam jih ponuja splet. V zadnjih letih so se namreč močno razširili spletni izobraževalni portali, kjer lahko najdemo vsebine o praktično vsem, kar nas zanima.

Katere so prednosti spletnega učenja?

  • Občutno nižja cena v primerjavi s klasičnimi oblikami izobraževanja.
  • Možnost učenja takrat, ko vam to ustreza.
  • Redno posodobljeni učni materiali, ki temeljijo na najnovejših znanjih in dognanjih.
  • Med uporabniki se pogosto oblikuje skupnost, ki omogoča deljenje izkušenj in dodatnih znanj.

V nadaljevanju izpostavljamo nekatere portale, kjer lahko pridobite potrebno znanje.

Coursera – Izbirate lahko med številnimi spletnimi tečaji, ki pokrivajo širok nabor tem. Platforma konstantno raste in je postala ena najpopularnejših spletnih izobraževalnih platform. Ponuja tudi posebno stran za podjetja, kjer so na voljo izobraževanja, ki so jih razvile vodilne svetovne univerze in podjetja.

edX – Platforma je nastala kot produkt sodelovanja univerz MIT in Harvard. Kmalu je postala ena najboljših spletnih izobraževalnih platform. Trenutno boste na edX našli tečaje z več kot 140 najuglednejših izobraževalnih institucij. Zajema tako brezplačne tečaje, kjer je plačilo potrebno le, če želite po opravljenem tečaju prejeti certifikat, kot tudi možnost opravljanja podiplomskega študija preko spleta.

Udemy – Ponuja izbor med več kot 100.000 tečaji iz pestrega nabora vsebin, npr. kuharske tečaje, tečaje risanja, pa vse do tečajev programiranja ali računovodstva. Nekateri od njih so brezplačni, veliko pa jih je sicer plačljivih, a na voljo po zelo ugodnih cenah (od 12 € naprej). Ponuja tudi posebno stran za podjetja.

LinkedIn Learning – Platforma pod okriljem družbenega omrežja LinkedIn, ki vsebuje preko 15.000 tečajev. Teme, ki jih pokrivajo, so s poslovnega, tehnološkega in kreativnega področja. Prvi mesec je za uporabnike brezplačen.

HubSpot Academy – Ponuja tako kratke, praktično naravnane seminarje, kot obsežne programe za pridobitev certifikatov na področju najbolj iskanih poslovnih znanj in veščin. Je idealno mesto za izobraževanja na temo prodaje, marketinga, programske opreme, družbenih omrežij, grafičnega dizajna, SEO, ustvarjanja tekstovnih vsebin ipd.

Skillshare – Ponuja tečaje na temo produktivnosti, življenjskega sloga, pa tudi kreativne tečaje s področja oblikovanja, videoprodukcije, pisanja, glasbe. Poleg tega pa so na voljo tudi tečaji, ki vam lahko pomagajo pri poslovnem in kariernem napredku (poslovna analitika, podjetništvo, marketing, ipd.). Ob prijavi prejmete dva meseca brezplačne uporabe, nato pa boste za mesečno naročnino odšteli približno 13 €. Ponuja tudi tečaje, ki so vedno na voljo brezplačno.

Obstajajo tudi tematsko specifične platforme, ki se osredotočajo na določeno temo oziroma področje izobraževanja. Navajamo nekaj najzanimivejših:

Duolingo – Priljubljena platforma, ki vam pomaga pri učenju tujih jezikov.

Facebook blueprint – Facebookova lastna platforma, ki vas uči o Facebooku, predvsem z vidika optimizirane uporabe za poslovne namene in oglaševanje.

CodeAcademy – Ponuja brezplačne vsebine za programerske navdušence. Ti se lahko naučijo kodiranja v različnih programerskih jezikih, kot so Python, Java, JavaScript, SQL, HTML, CSS in podobni.

Zanimati vas utegnejo tudi možnosti, ki jih ponujajo sledeči portali:

 

Foto: Freepik