Dvanajsti INNOtalk, ki je potekal v pospeševalniku ABC, je bil tematsko tako zahteven, da je standardni format intervjuja v dobršni meri nadomestilo predavanje.

Predavanje je vodil Gregor Boltar iz inovativnega podjetja PalmaBot. Da pa bi podrobneje razložil delovanje njihovega produkta, je bilo treba občinstvu pojasniti zapleteni svet kriptovalut.

V tem duhu je Boltar zbranim pojasnil, kako kriptovalute delujejo, in še pomembneje, kako s PalmaBotom z njimi zaslužiti, ne da bi tratili svoj čas.

Po besedah Vrčka je imel denar skozi zgodovino vedno jamstvo. Z drugimi besedami, vsaka valuta je imela in še vedno ima jamstvo določene institucije ali države, ki jo izdaja.

Kriptovalut pa ne obremenjujejo sile višjih institucij in kot take nam predstavljajo nekaj novega in vseskozi izpopolnjujočega. To pa je po drugi strani vodilo do trenutnega statusa kripta, da se s kriptovalutami ukvarjajo predvsem verniki in ne strokovnjaki. To je tudi razlog, da do nedavnega nismo vedeli, ali so kriptovalute produkt z dolgo prihodnostjo ali pa bodo kmalu poniknile v pozabo.

Foto: Siniša Kanižaj

V današnjem času lahko z gotovostjo rečemo, da bodo kriptovalute z nami še dolgo časa. Število ljudi, ki bi radi z njimi zaslužili, narašča. Ta proces pa je, kot pravi Boltar, izjemno zapleten.

Najlažji način za zaslužek je, da posameznik dnevno trguje s kriptovalutami. Dnevno trgovanje enostavno pomeni, da posameznik proda svoje imetje, ko ima le-to veliko vrednost, in ga kupi, ko je vrednost nižja.

Če se posameznik odloči za to pot, mora najprej izbrati želeno kriptovaluto. Pri tem Boltar poudarja, da ni univerzalnega odgovora, katera je najboljša, vendar priporoča izbiro tistih, ki imajo najboljšo podporo skupnosti.

»Po tem se pripravite, da boste izgubili celotni vložek. Odgovorite si na vprašanje, koliko denarja ste pripravljeni izgubiti,« je zbrane opozoril Boltar. Stvar je v tem, da se morajo dnevni trgovalci zavedati svojih meja in zmanjšati potencialno nastalo škodo.

V vsakem primeru pa je največji izziv trgovanja s kriptovalutami ta, da nista denar ali pomanjkanje znanja tisto, kar posameznika ovira na poti do uspeha. Največja težava je pomanjkanje časa. Ljudje lahko opravijo na videz neomejeno število dnevnih transakcij in relativno hitro ustvarijo profit. Trgovanje s kriptovalutami poteka izjemno hitro, in če posameznik ne dohaja tempa s hitrimi odločitvami, je težje ustvariti profit.

Foto: Siniša Kanižaj
Foto: Siniša Kanižaj

Da pa so stvari še nekoliko težje, mora biti tisti, ki trguje, tudi seznanjen z najnovejšimi trendi kriptovalut. Če je trgovalec z njimi seznanjen, je veliko lažje špekulirati, ali bo vrednost določenega kovanca narasla ali dosegla dno. Po drugi strani pa tu tiči še nova težava. Viri novic so si različni in ni univerzalnega. Vsak trenutek je na Googlu objavljenih petdeset novih člankov o kriptovalutah. V najboljšem primeru ima zgolj en članek dejanski vpliv na trg.

Da pa bi presegli te ovire, nam je na voljo PalmaBot.  Po Boltarjevih besedah je PalmaBot delniška borza v žepu uporabnika, ki vsakomur omogoča takojšnje trgovanje s kriptovalutami. Preko mobilne aplikacije uporabniku omogoča, da ima vse, kar je povezano s kriptovalutami, na dosegu roke.

Uporabniku prav tako omogoča, da ga sistem opozori na najbolj relevantne novice iz sveta kriptovalut, pri čemer ima možnost, da si vire novic izbere sam.  Vse to zato, da bi prihranili na našem največjem bogastvu – času.  Čeprav nobeno trgovanje z valuto ni stabilno, je PalmaBot tisti program, ki posamezniku omogoča, da se nevarnostim izogne.

Če je pričujoči članek pritegnil vašo pozornost, lahko kontaktirate ekipo PalmaBota na Telegramu preko: https://t.me/palma11bot?start=INNOarticle