V četrtek, 18. junija 2020 smo v našem novem INNOTALKu gostili Jana Sossija, solastnika podjetja 2s computers, majhnega tržaškega IT podjetja, ki si z blagovno znamko Karsolink utira pot med ponudniki internetnih storitev.

Kaj je Karsolink? Na kratko, za imenom stoji ponudnik internetnih storitev, ki s svojo tehnologijo pripelje internetno povezavo v tiste dele podeželja, ki jih velikani telekomunikacij ne krijejo, ker so te ali tržno nezanimivi ali enostavno ne uporabljajo primerne tehnologije.

Zamisel se je rodila pred nekaterimi leti, je razložil Sossi. Naši prijatelji so nas poklicali, ker so imeli težavo: niso imeli dostopa do hitrega Interneta v vasi. Skratka predlagana rešitev je bila ta, da hišo priklopijo na omrežje s pomočjo radijske povezave. Od tam se je rodila ideja, da bi razvili rešitev, ki bi omogočala dostop do hitrega Internet za kogarkoli, ki bi to potreboval.

Ena od anten Karsolink

Tehnologija uporablja mešanico optičnega kabla in radijskih povezav, ki omogoči dostop do Interneta in uporabo fiksnega telefona s cenami, ki so primerljive s tistimi od konkurence, ampak z eno prednostjo: prisotnost podporne mreže na teritoriju, ki lahko nemudoma ukrepa v primeru težav.

Prepričljiva marketinška strategija je temelj za uspeh projekta Karsolink, je nadaljeval Sossi. Ustvarjanje vizualnih elementov blagovne znamke in celo ime storitve so zaupali strokovnjaku, medtem ko marketinška strategija temelji na vzpostavljanju trajnih partnerstev, kot na primer sodelovanje z lokalno radijsko postajo.

Poleg tega družbeni mediji, kot je Facebook, niso več le marketinška orodja za podjetja, temveč so postala delovna orodja za komuniciranje s strankami ali potencialnimi strankami. Nenazadnje je tudi uporaba aplikacij za takojšnje sporočanje, kot je Whatsapp, postala prepotrebno orodje sodobnega podjetnika – tudi za tržne namene.

Kdor bi si želel pogledati celoten pogovor z Janom Sossijem ga lahko najde TUKAJ .