Asset 5-new

festINNO = festival of INNOVATION

Letni regijski čezmejni dogodek za predstavitev, povezovanje in snovanje širših podjetniških aktivnosti, stičišče povezovanja akademske sfere, gospodarstva, zainteresirane javnosti ter načrtovalcev politik podpore podjetništva

26.Maj, 2020

Predstavitev projekta

Novinarska konferenca

festINNO = festival of INNOVATION

Program FestINNO 2020

09:00 – 10:00

3D Tisk

09:00 – 10:00

Od 0 do 10.000 $ prodaje na mesec na Amazonu!

09:00 – 10:00

Erazmus za mlade podjetnike 

09:00 – 10:00

Innotalks: Agrofood business organization dopo Covid 19: Trieste Green 

09:00 – 10:00

Innotalks: Timini – Zgodba o podjetniških začetkih mladega para 

10:15 – 11:45

Uresniči svoje sanje; -e delavnica

10:15 – 11:45

Okrogla miza o podjetništvu

10:15 – 11:45

Workshop interattivo con le imprese dell’agrolimentare

10:15 – 11:45

Blagovne znamke: dobro uvajanje in upravljanje kot konkurenčna prednost, delavnica

10:45 – 11:45

Innotalks: Great changes in the startup ecosystem

12:00 – 13:30

Študentje in mladi diplomanti v podjetjih – breme ali dodana vrednost? (Spletna diskusija) 

12:00 – 13:30

Učinkoviti digitalni marketing Webinar

12:00 – 13:30

The importance of business support organisations in crisis situations

12:00 – 13:30

Od ideje do produkta

12:00 – 12:45

INNOTALK: Isonlab srl – le nuove frontier dell’itelligenza artificiale

12:15 – 13:00

INNOtalk – modeFinance

13:30 – 14:30

INNOchallenge – Natečaj za najbolj inovativne poslovne ideje študentov

Pozdravni nagovor - Prof. Mitja Ruzzier, vodja projekta Nuvolak2

festINNO = festival of INNOVATION

Interactive sessions

3D Tisk

Andrej Žužek (SLO) 09:00 - 10:00

Z nami bo Andrej Žužek, ustanovitelj in direktor podjetja INTRI d.o.o. Predstavil nam bo razvoj 3D tehnologij, ki so ena najbolj dinamičnih panog zadnjih nekaj let. Spoznali boste široko uporabo 3D tiskalnikov in skenerjev v poslovnem svetu. Predstavljeni bodo projekti z različnih področij: razvoj novih izdelkov, izdelava prototipov za Kick-starter, modeli za medicino in protetiko, arhitekturne in interaktivne makete.

Innotalks: Agrofood business organization dopo Covid 19: Trieste Green

GAL Carso LAS Kras David Pizziga, President Roberto Jakomin, project staff member
(ITA) 09:00 - 10:00

Po Covidu 19 je na tržaškem območju nastala potreba po novi organizaciji prodaje za agroživilsko panogo. Spletno platformo »Trieste green« je lokalna akcijska skupina LAS Kras – GAL Carso uvedla na podlagi dogovorov s podjetji, ki se ukvarjajo z informacijsko tehnologijo in logistiko. Gre torej za portal, namenjen promocij, prodaji in dostavi tržaških in istrskih lokalnih izdelkov. To ni le orodje, ampak novi brand, ki se hitro razvija.

Okrogla miza o podjetništvu

Jasna Auer Antončič UP Fakulteta za management
(SLO) 10:15 - 11:45

Na okrogli mizi bo potekala diskusija na temo »Razvoj podjetja z različnih zornih kotov«. Podjetniki bodo govorili o svoji podjetniški karieri in izkušnjah. V nadaljevanju bodo odgovarjali na vprašanja o njihovih podjetniških poteh, razvoju podjetja, izzivih in dejavnikih uspeha ter drugo. Sodelovali bodo podjetniki: Jakob Žigante, Makro 5 Gradnje; Boris Uranjek, Turistična & eko kmetija Pri Baronu; Matjaž Elšnik, Alu ograje Elšnik; Nastja Kramer, Malinca; idr.

Innotalks: Great changes in the startup ecosystem

Grega Potokar in Domen Hadalin
(ENG) 10:45 - 11:45

Svoj pogled na razvoj startup ekosistema po velikih spremembah, ki so nas doletele v zadnjem času, bo na tokratnem Innotalks predstavil eden izmed ustanoviteljev in direktor ABC Acceleratorja Grega Potokar. Grega je resnični poznavalec startup scene in pravi naslov za vprašanja, ki jih imate v zvezi z razvojem in financiranjem svojega startupa. Pridruži se nam – z vprašanji lahko sodeluješ tudi ti.

The importance of business support organisations in crisis situations

Anja Žagar
(ENG) 12:00 - 13:30

Na okrogli mizi bomo z gosti Paolo Marchese, Aries Scarl / Chamber of Commerce Venezia Giulia Trieste Gorizia; Simona Aceto, CNA Veneto in Ecipa Nordest, Robert Rakar, Primorska gospodarska zbornica, Andrej Šik, Slovensko deželno gospodarsko druženje v Trstu, Dorijan Maršič, Inkubator Sežana d.o.o. in Anja Žagar (moderator), Območna obrtno-podjetniška zbornica Logatec, govorili o podjetništvu v času epidemije koronavirusa, ki je povzročila nepričakovano krizo v gospodarstvu.

INNOtalk – modeFinance

Confcommercio Trieste
(ITA) 12:15 - 13:00

modeFinance je prva agencija za bonitetno oceno Fintech v Evropi, specializirana za finančno svetovanje in oceno kreditne sposobnosti podjetij. V tem intervjuju bomo spoznali zgodovino podjetja in vlogo big data in umetne inteligence pri financah.

Od 0 do 10.000 $ prodaje na mesec na Amazonu!

Monika Pelicon Mervič in Matej Peršolja
(SLO) 09:00 - 10:00

Za več kot polovico vseh potrošnikov v ZDA se nakupni proces prične z iskanjem želenega izdelka na platformi Amazon.com ali mobilni aplikaciji. S pomočjo ključnih praktičnih znanj (osnove prodaje na platformi Amazon, kako objaviti izdelke na Amazonu, kako si zagotoviti dobre ocene, kako promovirati izdelke) o platformi Amazon, ki bodo predstavljena na delavnici, si je mogoče zagotoviti dostop do več sto milijonskega trga.

Innotalks: Timini - Zgodba o podjetniških začetkih mladega para

Mojca Zajc Timini d.o.o
(SLO) 09:00 - 10:00

TIMINI d.o.o. izdeluje hrano za tiste, ki nimajo časa za pripravo zdravega obroka ali morajo biti pri izbiri prehranskih artiklov zaradi zdravstvenih težav še posebej previdni/e: pesto iz bio oreščkov in semen v 100% bučnem olju ter prigrizka, bio mandlji in lešniki z malinami ter bio lešnike s cimetom. Za podjetjem stoji energičen par, ki bo v pogovoru predstavil vzponein padce začetkov podjetniške poti... v duetu.

Workshop interattivo con le imprese dell'agrolimentare

Guido Bortoluzzi
(ITA) 10:15 - 11:45

Kako podjetja z agroživilskih panog ponovno razmišljajo o svojih poslovnih modelih in to posebno v odbobju, ko je zaradi Covida 19 to postalo res nujno? Interaktivna delavnica, ki jo bo vodil profesor Bortoluzzi, bo pomagala podjetnikom deliti svoje izkušnje ter se soočiti z dejavniki, kot so sodelovalno gospodarstvo; prehod od sistema, osredotočenega na podjetja do ekosistemskega poslovanja; ponudba izkušnje pristnosti; množično financiranje in črpanje podatkov iz množic (crowdsourcing).

Študentje in mladi diplomanti v podjetjih – breme ali dodana vrednost? Spletna diskusija

Karierni center Blanka Palčič in Iris Skrt
(SLO) 12:00 - 13:30

Kakšne so izkušnje podjetji z vključevanjem študentov in mladih diplomantov v delovna okolja? In kakšne so izkušnje študentov in mladih diplomantov, ki odhajajo v podjetja na študijske prakse in prve zaposlitve po diplomah? Na vse to bomo poskušali odgovoriti v spletni diskusiji, pri kateri bodo sodelovali predstavniki podjetji in študentov s ciljem, da zaključek diskusije osvetli najboljše možnosti sodelovanja.

INNOTALK: Isonlab srl – le nuove frontiere dell’intelligenza artificiale

Matteo Feruglio, moderator Francesco Passador, marketing executive
(ITA) 12:00 - 12:45

Isonlab srl je italijansko visokotehnološko podjetje, ki je razvilo umetno inteligenco NILSA, ki se razlikuje po tem, da je sposobna simulirati delovanje človeških možganov. S kombiniranim delovanjem hardware-a in software-a Isonlab razvija po meri izdelane rešitve za podjetja. Druga tema Innotalka je uporaba virtualne resničnosti za namene trženja in usposablja, ki jo Isonlab realizira s svojo tehnologijo IsonVR.

Erazmus za mlade podjetnike

Sebastjan Rosa
(SLO) 09:00 - 10:00

Program Erasmus za mlade podjetnike že dobro desetletje sofinancira študentom, bodočim in mladim podjetnikom možnost 1-6-mesečnega podjetniškega usposabljanja pri izkušenih podjetnikih v tujini s ciljem, da si pridobijo podjetniške veščine in znanja za njihovo bodočo oz. nadaljno podjetniško kariero.

Uresniči svoje sanje;
(e-delavnica)

Karierni center Blanka Palčič in Hana Skrt
(SLO) 10:15 - 11:45

Na delavnici boste skozi povratno informacijo na predhodno izpolnjenem Vprašalniku osebnega in profesionalnega razvoja izvedeli, katera vedenja in značilnosti imate bolj izražena. Na srečanju boste krepil veščine prepoznavanja lastnih kompetenc.

Blagovne znamke: dobro uvajanje in upravljanje kot konkurenčna prednost (delavnica)

Dejan Šraml
(SLO) 10:15 - 11:45

Blagovna znamka je lahko ključnega pomena za uspešnost vsakega podjetja in tako rekoč srce in duša uspešnega podjetja. Na delavnici bomo udeležencem predstavili kaj je blagovna znamka in na kaj vse morajo biti pozorni, ko gradijo podjetje oz blagovno znamko. Izvedeli bodo kako načrtovati in uvajati sodobne marketinške aktivnosti, sploh pri start-upih in novoustanovljenih podjetjih oziroma produktih.

Učinkoviti digitalni marketing Webinar

SPOT svetovanje Obalno-kraške regije Marija Rogan in Vlasta Starc
(SLO) 12:00 - 13:30

Na delavnici boste spoznali osnove učinkovitega digitalnega marketinga in ključne elemente optimizirane spletne strani, Google on-site SEO, Google off-site SEO, 5 zakonov učinkovitih oglasov & kode, meritve ter konverzije; Google oglasne kampanje (iskalna, prikazna, video), Facebook oglasne kampanje, Facebook ciljne skupine in LinkedIn marketing.

Od ideje do produkta

Aleša Mihelič, Bernard Grum
(SLO) 12:00 - 13:30

Na delavnici bomo na kratko predstavili program SIO 2020-2022, kot ga izvajamo na ABC Acceleratorju. ABC-jeva ekipa preko programa SIO pomaga startupom pri razvoju inovativnih idej. Kako torej idejo spraviti do produkta oziroma podjetja. Eden od načinov je tudi prijava za vavčer za prototipiranje ali brezplačno mentoriranje. Imaš idejo? Z nami jo lahko uresničiš. Začneš lahko s sodelovanjem na tej delavnici.

festINNO = festival of INNOVATION

Pre-recorded sessions

Employer Branding

Stefania Tagliabue
(ENG) 20 min

Blagovna znamka delodajalcev je pomembna v postopku oblikovanja prepoznavne in edinstvene identitete delodajalca, ki podjetje razlikuje od njegovih konkurentov. Govorili bomo o odnosu med organizacijo in njenimi zaposlenimi, da bi zagotovili platformo kadrovskim managerjem pri razumevanju zaposlenih in podjetju pomagali pri ohranjanju in privabljanju njihovih najboljših talentov.

Mikrobiz in njegove funkcije

Jana Hojnik
(SLO) 10 min

Kratko predavanje o brezplačnem spletnem orodju Mikrobiz zajema predstavitev spletnega portala Mikrobiz in spoznavanje z njegovimi funkcijami. Orodja Mikrobiza zajemajo pripravo poslovnega načrta, poslovnega modela kanvas za izbrano idejo, dinamični razvoj blagovnih znamk in mnogo več. Mikrobiz je lahko v pomoč bodočemu podjetniku, podjetniku, ki razvija nove izdelke, blagovne znamke in tudi študentom olajša njihovo delo.

Social Impact Index

Alberto Brugnoli (ITA) 20 min

Indeks socialnega vpliva je orodje za merjenje družbenega učinka, ki ga ustvarjajo podjetja. Uporablja se tako za določitev trenutnega učinka kot za oceno področij, na katerih je mogoče predvideti prihodnje naložbe. Podjetja obravnavajo trajnost in socialne inovacije na splošno na različne načine.

INNOchallenge

Natečaj za najbolj inovativne poslovne ideje študentov

Evgen Ban 
(SLO / ITA / ENG)
60 min 

INNOchallenge je čezmejni natečaj za najbolj inovativne poslovne ideje študentov. Letos so bili v natečaj vključeni študenti UP Fakultete za management, UP Fakultete za turistične študije – Turistice in Univerze Ca’Foscari iz Benetk. V okviru zaključnega dogodka bomo predstavili najbolj inovativne študentske poslovne ideje v študijskem letu 2019/2020 in razglasili zmagovalce natečaja.

Tiskovna konferenca

Slovenska novinarska konferenca ob zaključku projekta NUVOLAK2 bo predstavila ključne izročke projekta, dosego zastavljenih ciljev, spoznanja in dodano vrednost za različne ciljne skupine, partnerje in ostale deležnike. Na povezavi je predstavljen posnetek, vodja projekta je prof. Mitja Ruzzier.

FestINNO 2017

FestINNO 2018

FestINNO 2019