Čezmejni študentski natečaj

V študijskem letu 2017/2018 se je prvič odvil čezmejni študentski natečaj Innovation challenege 2018, v katerem so sodelovali študenti UP Fakultete za management in študenti Univerze Ca’Foscari iz Benetk. Študenti izbranih univerz so med letom v okviru podjetniških predmetov razvijali inovativne poslovne ideje in za izbrane ideje oblikovali poslovne modele. V finale natečaja se je uvrstilo enajst ekip z najbolj inovativnimi projekti, od tega osem ekip iz Slovenije in  tri ekipe iz Italije.

 

Razglasitev zmagovalcev čezmejnega natečaja se je odvila v okviru Festivala inovativnostifestINNO, dne 29.5.2018 v Kopru na UP Fakulteti za management. Nagrade za najboljši poslovni model so prejele naslednje tri ekipe: ekipa Horus z napravo za laser terapijo (Dayana Tempesta, Carlo Antonio Leone, Salvatore Lo Voi, Edoardo Fastigari in Andrea Zanco), ekipa Gobanko z aplikacijo za prepoznavanje gob (Afize Shabani, Šošana Frank Ličina, Dalija Čučko, Patricija Pesjak in Anja Arlič), in ekipa Lek duda s pripomočkom za lažje podajanja zdravil otrokom (Alessandro Perossa, Anastasija Kostadinova, Marko Želko, Petar Čehovin in Kamelija Dimova). Zmagovalcem natečaja iskreno čestitamo in želimo veliko uspeha pri nadaljnjem razvijanju poslovne ideje!

 

Z novim študijskim letom 2018/2019 se bo čezmejni študentski natečaj ponovno pričel in povabil k sodelovanju najbolj inovativne študente.

Čezmejni študentski natečaj